Teveel zitten en andere voeding: het effect op je productiviteit

Verhoog je productiviteit: minder zitten en andere voeding.

Bekijk hier de video van 2:26 minuten of lees hieronder het script.

Dynamisch werken

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik fan ben van dynamisch werken. Dat is afwisselen tussen staand en zittend werken. Teveel zitten is namelijk niet goed voor onze gezondheid. Ik schreef daar eerder ook al twee blogs over (deze en deze). Ik heb een tip voor je die daar ook mee te maken heeft.

Zitten versus voeding

Teveel zitten is niet best voor onze gezondheid. We kunnen er klachten door krijgen. En wie kan dat beter weten dan ervaringsdeskundige Annemarie Postma. Zij is sinds haar jeugd door een dwarslaesie in rolstoel terecht gekomen. Annemarie schreef daarover dit boek The Sitting Chef. Dit boek gaat over de gevolgen die te veel zitten kan hebben op onze gezondheid en hoe ze dit kan verbeteren met andere voeding.

Fit en gezond

Annemarie was door haar dwarslaesie veroordeeld tot haar rolstoel en ze kon daardoor weinig bewegen. Samen met haar moeder ging ze op zoek naar manieren om ondanks haar beperking toch een fit en gezond lichaam te krijgen en te houden. Naast cijfers en heel veel informatie de gevolgen van teveel zitten staan er in het boek ook recepten die goed zijn voor iemand die vooral een zittend (sedentair) bestaan leidt en is er een 21 dagen plan in opgenomen waarmee je in 21 dagen een verbetering kunt aanbrengen in je gezondheid door middel van voeding.

De voedzelzandloper

De menu’s die Annemarie Postma gebruikt in haar boek zijn gebaseerd en geinspireerd op de Voedselzandloper van Kris Verburgh. Dat boek heb ik zelf enige jaren geleden gelezen en ik was er van onder de indruk. Het staat vol met onderzoeken en cijfers over wat voeding met ons doet en hoe we er onze gezondheid mee kunnen ondersteunen. Nu is dit boek geen heilige bijbel, maar ik vind het interessant om te zien wat een verandering in je eetgewoontes kan doen met je gezondheid, je energie en wat het effect daarvan kan zijn op je productiviteit. Als je goed voedsel eet en drinkt, iets dat bijdraagt aan jouw energievoorraad en ervoor zorgt dat je je minder moe voelt, dan is het logisch dat je meer energie hebt en je je fitter voelt!

Ik ga het experiment aan: 21 dagen lang!

Ik ga binnenkort het experiment aan en ik start met het 21-dagen plan. Niet om af te vallen (!), maar om te zien wat het effect is van het veranderen van mijn voeding op mijn gezondheid, mijn energie en mijn productiviteit. Ik hou je op de hoogte van mijn ervaringen. Vind je het leuk om dit experiment te volgen, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief en volg mij op Facebook, Twitter, YouTube of LinkedIn. Als je deze tip nuttig vond, deel hem dan gerust via social media.