Winnie de Poeh bioscooptip: effectieve levenslessen voor drukke ondernemers

Er is een nieuwe film in de bioscoop: Janneman Robinson en Winnie de Poeh. Een luchtige kinderfilm met leuke flauwe kindergrapjes, maar ook met een diepere betekenis voor de volwassenen in de zaal. Zeker als je een druk leven leidt. Of moet ik zeggen een druk leven ‘lijdt’?

Zondagochtend half elf. Ik zit in Veghel in de bioscoop met mijn kleine neefje en nichtje. Het was mijn keuze om naar de nieuwste film van Janneman Robinson en Winnie de Poeh te gaan. Ik was vroeger niet echt een Winnie de Poeh-fan, maar het leek me leuk om deze film met hen te gaan kijken.

Chocomel en popcorn

Met een glaasje echte Chocomel en wat zoete popcorn (dat hoort er bij, ook al is het half elf ’s ochtends) zaten we er helemaal klaar voor. Dat de film me zo zou verrassen, had ik niet verwacht. De schattige teddybeer Poeh en zijn jolige vriendjes Knorretje, Tijgertje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil strooien met wijze levenslessen over ons drukke bestaan, die je (of in ieder geval mij) aan het denken zetten. Zeker als jij een volle agenda hebt en vaak van hot naar her rent. Of als je een veeleisende baan hebt, die vaak voorrang krijgt op je privéleven, omdat het werk nu eenmaal af moet. Als jouw leven ook voorbijraast en een rat race lijkt, ga dan eens met gezin naar deze film.

Drukke baan, druk leven

Hoofdpersoon Janneman Robinson is geen kleine jongen meer. In deze film is hij inmiddels volwassen geworden en hij heeft een drukke, verantwoordelijke baan gekregen en daarnaast heeft hij een gezin. Hij probeert zich een weg te banen tussen de druk op het werk en het leven thuis. Waarbij het leven thuis regelmatig aan het kortste eind trekt en hij zijn vrouw Evelyn en dochter Madelyn vaak moet teleurstellen vanwege verplichtingen op het werk.

Een film vol rake oneliners

Als je een kleine twee uur kunt schrappen uit je agenda, investeer die dan om met je gezin (of zonder, dan kan natuurlijk ook!) deze film te bezoeken en ‘give yourself a brake’. Laat je raken door de eenvoud en humor waarmee Winnie de Poeh en zijn schattige vriendjes jou een spiegel voor houden. Want dat is wat de film met je doet. De rake oneliners vol levenswijsheden vliegen je om de oren en geven je stof tot nadenken over je eigen drukke leven. En hoe “lekker belangrijk” het allemaal is.

Net terug van vakantie en nu al weer in de stress

Want zeg nou zelf, je bent net terug van vakantie. Je hebt heerlijk kunnen ontspannen en genoten van de tijd dat je even niets hoefde te doen en alle aandacht aan je jezelf en je gezin kon besteden, toch? Eenmaal terug op kantoor word je direct weer overvallen door je overvolle mailbox en je veel te drukke agenda. De rat race is weer begonnen jij zit er middenin. En die vakantie? Die lijkt ineens een eeuwigheid geleden…

Family time = quality time

Janneman Robinson en Winnie de Poeh delen hun lessen ook graag met jou. Als je quality time wilt met je gezin, bezoek dan deze film en laat je betoveren door de wereld van Janneman Robinson, Winnie de Poeh, Knorretje, Tijgertje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil. Een leuk uitje voor de kinderen en een goede spiegel voor jezelf. Een aanrader!

 

Fotocredit:

https://cdn.flickeringmyth.com/wp-content/uploads/2018/04/Christopher-Robin-USA-Today-image.jpg