Zoeken in WhatsApp – snel en makkelijk

Zoeken in WhatsApp kan een tijdrovende klus zijn. Dat kan anders: zoeken op trefwoord in je berichten!

Bekijk deze video van 2:02 minuten of lees hieronder het script – Hoe kan ik eenvoudig berichten doorzoeken in Whatsapp? Heel makkelijk! Ik zal je uitleggen hoe het werkt. Je kunt namelijk heel eenvoudig door al je berichten zoeken naar dat éne bericht, met behulp van een trefwoord. Met een Android toestel werkt het wel iets anders dan op een iPhone, maar ik geef je voor beiden een tip. 

Stel, je wilt een (oud) WhatsApp bericht terugzoeken, maar het is een hels karwei om door ál die berichten te scrollen. Je WhatsApp staat immers vol van berichten en ga dan maar zoeken naar dat ene berichtje. Je wilt bijvoorbeeld zoeken naar die ene film waar je vriendin het laatst over had. Ze stuurde je een tip per app over een film je je ‘moet’ zien. Je kunt dan zoeken op het trefwoord ‘film’. Here we go:

Zoeken in WhatsApp-berichten op een iPhone
Heb je een iPhone, open dan WhatsApp op je telefoon. Ga naar ‘chats’ en scroll naar boven, zodat je helemaal bovenaan het eerste bericht komt. Dan verschijnt een zoekvenster waar je een trefwoord (in dit voorbeeld “film”) in kunt typen. Klik vervolgens op ‘zoeken’ en alle berichten met jouw trefwoord worden onder elkaar getoond. Super toch?

Zoeken in WhatsApp-berichten op een telefoon met Android
Met een Android toestel werkt het iets anders. Je kunt met een Android telefoon niet door álle berichten zoeken, maar wel binnen een gesprek. Dat vind ik een nadeel, maar goed. Open WhatsApp op jouw Android toestel, ga naar chats en selecteer het gesprek waarin jij wilt zoeken. Klik nu rechts bovenin op de 3 puntjes/bolletjes en kies voor ‘zoeken’. In het zoekvenster dat verschijnt, vul je het trefwoord (in dit geval “film”) in en klik je op het vergrootglas om het zoeken te starten. Vervolgens worden de resultaten geel gemarkeerd weergegeven. Voilà!

Ik hoop dat deze instructie jou heeft geholpen om snel en makkelijk door je berichten te zoeken in WhatsApp. Succes!

WhatsApp

WhatsApp