WhatsApp berichten vastzetten en ongelezen markeren

Ben jij een groot verbruiker van WhatsApp? Het is volgens dit artikel op nu.nl de meest gedownloade gratis app van iOS (artikel). We zijn er dan ook de hele dag druk mee.

Maar….al dat WhatsApp verkeer kan er ook voor zorgen dat we ons soms overweldigd voelen en dingen gaan vergeten die ons via WhatsApp gevraagd zijn. Ik heb twee tips voor je om effectiever om te gaan met jouw WhatsApp Messenger.

Voor Android en voor iPhone

Soms komt het gewoon even niet uit. Je krijgt een bericht waar je op moet reageren, maar dat lukt op dat moment even niet. Je bericht is al gelezen, en omdat je steeds weer andere berichten ontvangt, kan het zijn dat je vergeet om te reageren. Dat wil je niet, toch? Deze twee tips werken zowel op een iPhone als op een Android toestel, maar het instellen gaat dan nét even anders. Voor beide toestellen laat ik je zien hoe je de tips kunt toepassen.

Markeren als ongelezen

Hoewel ik deze optie bij het gebruik van e-mail graag zou willen verbieden, vind ik ‘m hier juist heel erg handig. De eerste tip gaat over het markeren van gelezen gesprekken naar de status ‘ongelezen’. Zo blijft het blauwe (bij iPhone) of groene (bij Android) bolletje dan zichtbaar en zie je snel dat je nog een gesprek niet gelezen hebt. Maar als dat er teveel worden komt jouw ongelezen bericht ergens in de lijst tussen alle andere gesprekken te staan en dan kan het zomaar gebeuren dat je iets belangrijks vergeet. Dus met de optie ‘markeren als ongelezen’ kun je dat deels ondervangen.

WhatsApp-tips

WhatsApp de meest gedownloade app van iOS in 2017

Samengevat – hoe markeer ik gesprekken als ongelezen

iPhone

 • Selecteer het gesprek dat je wilt markeren
 • Swipe naar rechts
 • Selecteer de optie Ongelezen

Android

 • Selecteer het gesprek dat je wilt markeren
 • Klik op de drie grijze bolletjes voor meer opties
 • Selecteer de optie Markeer Ongelezen.

Maar ik heb nog een tip voor je om makkelijker berichten terug te vinden waar je aan herinnerd wilt worden. Je kunt namelijk berichten ‘vastzetten’. Dat betekent dat ze bovenaan jouw gesprekken komen te staan. Je ziet die gesprekken dan als eerste.

Samengevat: hoe zet ik een gesprek vast, zodat het bovenaan mijn lijst komt?

iPhone

 • Selecteer het gesprek dat je wilt markeren
 • Swipe naar rechts
 • Selecteer de optie Zet Vast

Android

 • Selecteer het gesprek dat je wilt markeren en houd je vinger erop totdat er een ‘pin’ (punaise) verschijnt.
 • Klik op het pinnetje.

Heb je het bericht afgehandeld, dan kun je het vastgezette bericht weer ‘losmaken’ en dan zie je jouw bericht weer in de lijst op volgorde van de gevoerde gesprekken.

Maximaal 3 berichten

Je kunt in WhatsApp maximaal 3 berichten vastzetten. Dit geldt zowel op de iPhone als op een Android toestel. Dus als je meerdere berichten hebt die je aandacht verdienen, kun je misschien beter alleen de optie ‘ongelezen’ gebruiken en zorgen dat je elke dag even door je lijst scrolt om te zien wat je nog moet doen of waar je nog op moet reageren.

Interessant artikel?

Wat vond je van dit artikel? Helpt het je, of juist niet? Je kunt hieronder reageren. Natuurlijk mag je mijn tip ook delen via social media!

PS follow me on YouTube!

Tijdsurfen en structuur aanbrengen in je e-mailmappen

Abonneer je op mijn YouTube kanaal