Quotes maken in WhatsApp – Handig!

Quote een bericht: een fraaie functie in WhatsApp!

Bekijk hier de video van slechts 2:08 minuten of lees hieronder mijn blog.

Onduidelijkheid zit in een klein hoekje. Zeker op WhatsApp. Het is een heel handig en snel communicatie middel. Maar we worden er ook onzorgvuldig van. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je berichtjes op en neer stuurt, niet wachtend op wat de ander terug schrijft? Je gaat maar door in je verhaal en de ander is nog druk aan het typen om te reageren op je vorige bericht.

Wat bedoel je?

Het antwoord dat je dan krijgt, is dat niet altijd meer te herleiden naar de vraag of het bericht waarop iemand reageert. Dan krijg je onduidelijkheid. In groepsgesprekken is dat al helemaal een drama. Daar gaan de berichten maar door en door. Zinnige berichten en onzinnige berichten.

Quote een reactie in WhatsApp

Maar er is een heel handige optie in What’s app die ik ontdekte toen ik zelf aan het chatten was via WhatsApp. Ik had een intensief chat gesprek en er gingen flink wat berichten op en neer en door elkaar heen. Totdat ik zag dat een van mijn teksten als quote werd weergegeven boven een reactie. Ik had dit nog nooit gezien en wilde weten hoe je dat kon doen. Het antwoord bleek heel simpel, maar ik kende de optie nog niet.

Hoe werkt het (op een iPhone)?

Ga in het gesprek in WhatsApp op het bericht staan dat je wilt quoten en hou je vinger er even op. Kort daarna verschijnt een zwarte balk boven het bericht met de opties “Favorieten” | “Antwoord” | “Stuur door” en meer. Om een quote te maken, klik je op “Antwoord” en het geselecteerde bericht wordt nu weergegeven als quote en jij kunt daar jouw reactie onder typen. Als je dan het bericht verzend, ziet de ontvanger zijn eigen tekst als quote en jouw reactie er direct onder. Super handig! Zo weet de ontvanger dus precies waar jouw reactie over gaat en heb je veel minder kans op misverstanden en onduidelijkheden.

Samengevat:

  • Selecteer het WhatsApp bericht dat je wilt quoten (of een deel daarvan)
  • Hou het bericht ingedrukt met je vinger of duim totdat de zwarte balk verschijnt
  • Selecteer “Antwoorden”
  • De geselecteerde tekst wordt weergegeven als quote boven jouw volgende bericht.
  • Type je tekst en verstuur.