Quotes maken in WhatsApp – Update

Quote een bericht in WhatsApp: nieuwe mogelijkheid na software update

Een extra optie om te citeren in WhatsApp. In de vorige video heb ik uitgelegd hoe je heel makkelijk een quote kunt maken in WhatsApp met je iPhone. Begin juni 2017 is er echter een update verschenen van iOS (versie 10.3.2) en is er een extra mogelijkheid bijgekomen om berichten te citeren in het veel gebruikte What’s App.

Citeren is iOS 10.3.2 – de nieuwe manier

Ga in het gesprek in WhatsApp op het bericht staan dat je wilt quoten en veeg (of ‘swipe’) met je vinger naar rechts (à). Dan wordt het bericht direct als quote weergegeven en kun jij er jouw tekst onder typen. Dit werkt sneller dan op de oude manier, want daar moest je ook nog een tussen stap nemen en de optie ‘Beantwoorden’ selecteren, voordat de quote verscheen in je scherm. Dat kan nu dus nog makkelijker met deze nieuwe update.

Het kan ook nog op de ‘oude manier’

Heb je de update nog niet en heb je mijn vorig filmpje gemist? Dan kun je met deze instructies toch leren hoe je kunt citeren in WhatsApp:

  • Ga in het gesprek in WhatsApp op het bericht staan dat je wilt quoten en hou je vinger er even op. Kort daarna verschijnt een zwarte balk boven het bericht met de opties “Favorieten” | “Antwoord” | “Stuur door” en meer.
  • Om een quote te maken, klik je op “Antwoord” en het geselecteerde bericht wordt nu weergegeven als quote en jij kunt daar jouw reactie onder typen.
  • Als je dan het bericht verzendt, ziet de ontvanger zijn eigen tekst als quote en jouw reactie er direct onder. Super handig! Zo weet de ontvanger dus precies waar jouw reactie over gaat en heb je veel minder kans op misverstanden en onduidelijkheden.

Hoe werkt het met Android?

Heb jij een Android toestel en wil je ook citeren in WhatsApp? Dan werkt het nét even anders. Hou dan je vinger op betreffend bericht en wacht totdat de balk bovenin je scherm wijzigt. Daar zie je dan enkele opties verschijnen, waaronder ‘Antwoord aan’ (naast Favorieten). Gebruik die optie om te kunnen citeren in WhatsApp.

Delen mag! 
Vind jij dit een nuttige tip? Deel ‘m dan gerust met andere ondernemers uit jouw netwerk.