Waan van de dag

De waan van de dag. Iedereen kent ‘m wel. De drukte gaat maar door, je wordt geleefd, er komt geen eind aan. Wat kun jij nou doen om daar even aan te ontsnappen? Een eenvoudige tip! 

Wil jij productief werken? Bekijk dan deze video van 2:20 minuten of lees hieronder het script.

Vandaag maak ik dit filmpje, buiten in een natuurgebied. Het is zo’n mooi weer. Gisteren heb ik een workshop gevolgd over video’s maken en dat heeft me wakker geschud. Er kan nog veel verbeterd worden! In deze video voer ik de eerste verandering door, maar er zullen er de komende tijd nog meer volgen, dus stay tuned.

Maar waarom ben ik hier eigenlijk? Om even uit de waan van de dag te komen. Heel veel ondernemers worden geleefd door wat er steeds maar op hen afkomt. Zij zitten de hele dag opgesloten in hun kantoor en hun dag wordt volledig in beslag genomen door klanten, opdrachten en de aanhoudende stroom informatie. Het is dan lastig om uit die waan van de dag te ontsnappen. Maar het kán wel.

Tijdens het ZZP-festival van Patty Golsteijn gaf ik een sessie over dit onderwerp en wat je kunt doen om het te voorkomen. Je kunt zelf diverse dingen doen om te ontkomen aan die dagelijkse rat race en vandaag geef ik je hierover 1 tip: trek er soms even tussenuit en ga voor een wandeling naar buiten. Stop even met waar je mee bezig was in plaats van blijven rennen en vliegen. Nu hoor ik je denken: ‘Ja, maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?!’ Tijd is een kwestie van prioriteit. That’s it.

Uiteindelijk, als je even buiten bent geweest en een rondje hebt gewandeld, ben je daarna veel productiever en creatiever dan daarvoor. Je hoofd is een stuk leger, je hebt (letterlijk) frisse lucht ingeademd en daardoor kun je weer productief en creatief denken. Als je gaat bewegen, komt namelijk ook je brein in beweging en daarmee activeer je ook je creativiteit.

Dus daag jezelf eens uit en kom uit die waan van de dag. Maak eens een (lunch) wandeling en stap even uit je dagelijkse werkritme om een ommetje te maken. Als je voelt dat het teveel wordt, dat je het overzicht aan het verliezen bent, stop dan even en haal wat te drinken voor jezelf of doe je jas aan en loop een klein rondje. Het kan je net helpen om uit die sleur te komen, uit die waan van de dag. Misschien heb je daarna wel andere inzichten of ideeën, voel je je beter, of kun je heel anders naar een probleem kijken. Succes.