Veilig werken op een openbaar wifi netwerk

Regelmatig buiten kantoor aan het werk? En maak je dan gebruik van een openbare wifi-verbinding? Met deze tip doe je het veilig!

Bekijk de video van 1:52 minuten of lees hieronder het script.

Werk jij als ondernemer regelmatig buiten de deur en werk je dan op je laptop, je tablet of op je smartphone op het openbare wifi-netwerk dat beschikbaar is? Check dan deze tip, want voordat je het weet kijken ongenodigde virtuele gasten met jou mee!  

Flexibel werken

Ik werk regelmatig op andere locaties dan op mijn eigen kantoor, zeker als ik onderweg ben en ik maak dan vaak gebruik van een openbaar wifi-netwerk om toegang te krijgen tot mijn informatie. Het is een bekend gegeven dat openbare wifi-netwerken niet de meest veilige verbindingen zijn en dat anderen er misbruik van kunnen maken. Daar is een oplossing voor: Private Internet Access™.

Gegevens beschermen

Private Internet Access™ is een softwareprogramma waarmee je een versleutelde verbinding kunt maken op een openbaar wifi-netwerk, zodat anderen geen toegang krijgen tot jouw informatie. Je hebt vast wel eens gehoord van wat anderen allemaal kunnen zien als je onbeveiligd inlogt op een openbaar wifi-netwerk. Mensen die aanwezig zijn op hetzelfde netwerk, zouden zomaar bij jouw gegevens en informatie kunnen en dat wil je natuurlijk niet! Door gebruik te maken van de service van Private Internet Access™, voorkom je dat mee kunnen kijken over jouw virtuele schouder.

Makkelijk in gebruik

Het werkt heel makkelijk en snel, maar je moet het programma wel eerst aanschaffen (abonnement). Vervolgens download je het op al jouw apparaten en een kind kan de was doen. In de video laat ik je bij ca. 1:40 zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om zo’n versleutelde verbinding tot stand te brengen. Zodra de service wordt geactiveerd op een openbaar netwerk, verandert jouw IP adres en je bent ready to go. Je kunt nu veilig aan de slag.