Timemanagement? Gebruik de Time Timer ™!

Snel afgeleid? Moeite met focus houden? Met deze simpele Time Timer™ techniek hou je je timemanagement op scherp!

Dit is niet zomaar een wekker. Het is de Time Timer ™. Wat is er zo bijzonder aan?

Je kunt er NIET op zien hoe laat het is. Het lijkt een beetje op een kookwekker, maar dan duidelijker. Een kookwekker werkt puur op cijfers, maar de Time Timer™ geeft visueel (met de rode kleur) aan hoeveel ruimte (lees tijd) je nog over hebt. Je kunt er dus op aangeven hoeveel tijd je nog over is om een klus of taak te doen.

Teveel taken willen afwerken

Ik zie het regelmatig bij klanten; teveel werk willen plannen in de beschikbare tijd. “Even dit nog doen, en dat en dat ook nog. Ja, dat lukt wel in een kwartiertje”. Niet dus. We maken vaak de fout om teveel werk te willen proppen in de tijd die we denken te hebben. Soms raad ik dan het gebruik van deze timemanagement techniek aan.

Visueel

Door de Time Timer ™ te gebruiken krijg je inzicht in de beschikbare tijd. Je ziet simpelweg de tijd verstrijken. Het rode vlakje wordt steeds kleiner. En zo zie je hoe snel die tijd op is en hoeveel werk je kunt doen in dat tijdsbestek. Het is ook handig als je veel doet met tijdschrijven.

Waarom zou je ‘m gebruiken?

Als je regelmatig wordt afgeleid of als je het lastig vindt om je tijd goed in te schatten, kan deze techniek je goed helpen. Vaak zorgen prikkels in onze omgeving dat we continu worden afgeleid. En zo ga je al snel multitasken (ook wel switchtasken) en dat is contra-productief. Mono-tasken is veel effectiever. Deze techniek kan je ondersteuning bieden met het vasthouden van je focus en je helpen om je niet te laten verleiden tot andere zaken als je met een taak bezig bent.

De Time Timer ™ in het kort:

  • Zeer eenvoudig toe te passen.
  • Werkt als een kookwekker, maar dan visueel.
  • Helpt als je moeite hebt met je aandacht erbij houden of tijd inschatten.
  • Werkt stil* (tikt niet) Geeft een kort signaal als de tijd op is (*Er zijn verschillende versies en merken op de markt, let er goed op of je een tikkende versie wilt of niet als je er een wilt aanschaffen.

Time Timer Large (photo via www.timetimer.com)

Time Timer Large (photo via www.timetimer.com)

Delen of reageren?

Werk jij al met deze techniek? Laat dan hieronder ene reactie achter. Vond jij deze tip nuttig? Deel ‘m gerust via social media! Dankjewel.