Tikkie betaalapp : snel een betaalverzoek sturen via WhatsApp

Ken jij de Tikkie Betaalapp al? Een gratis app om snel een betaalverzoek te versturen. Handig, als jij de rekening hebt voorgeschoten en je snel je centjes terug wilt van je vriend of vriendin. 

Tikkie Betaalapp

Je kent het wel. Samen gezellig met vrienden of familie gezellig uit eten. Aan het eind van de avond komt de rekening en dan begint het…..De rekening wordt op tafel gelegd en de een wil pinnen, de ander contant betalen en een derde heeft weer nét niet genoeg geld bij zich. Of jij betaalt de hele rekening en moet aan iedereen je veel te lange IBAN nummer doorsturen zodat ze het geld aan jou kunnen terugbetalen. En vaak wordt dat laatste (onbedoeld) weer vergeten. Kortom, een hoop gedoe, maar vooral heel ongezellig als je net lekker getafeld hebt! Tegenwoordig gebruik ik hiervoor betaalapp Tikkie. Het voorgeschoten bedrag terugvragen, is nu zo geregeld.

Wat heb je hier voor nodig?

De Tikkie betaalapp voor iedereen, is ontwikkeld door de ABN Amro bank. Maar ook als je bankiert bij een andere bank kun je de betaalpas Tikkie gewoon gebruiken. Het enige dat je nodig hebt om het te installeren is je mobiel, een internetverbinding en je IBAN nummer. Het maakt dus niet uit of je een rekening hebt bij de Rabobank, Knab, SNS of ING bank of welke bank dan ook, als het maar een Nederlands IBAN nummer is. Na installatie van de app kun je IBAN nummer invoeren en is Tikkie klaar voor gebruik.

Hoe werkt het?

  • Download de Tikkie betaalapp op je mobiel
  • Open Tikkie
  • Klik rechtsonder op het ‘plus’-teken om een nieuwe ‘Tikkie’ aan te maken.
  • Voer het bedrag in en de omschrijving, zodat de ontvanger weet waarvoor hij betaalt
  • Selecteer rechtsonder in het scherm (bij de 3 bolletjes met streepje eronder) via welk kanaal jij het betaalverzoek wilt versturen
  • Selecteer de naam en het nummer van degene aan wie jij het verzoek wilt sturen
  • Klik op verzenden

Jouw Tikkie-betaalverzoek is nu verstuurd.

Ontvanger krijgt een betaallink

In de Tikkie betaalapp zie jij het verstuurde betaalverzoek staan, met de naam van de persoon van wie jij nog geld tegoed hebt. De ontvanger krijgt jouw bericht via What’s app (of ander kanaal) met een betaallink. Als hij/zij die gebruikt, wordt het bedrag direct op jouw bankrekening gestort. De ontvanger hoeft daarvoor niet meer zelf zijn/haar mobiel bankieren app te openen om het bedrag en jouw IBAN nummer in te voeren. Dat heb jij al voor ze gedaan! Het wijst zich echt van zelf en is super makkelijk in gebruik.

Fluitje van een cent

Zodra de ontvanger zijn schuld heeft ‘afgetikt’, krijg jij daar een melding van en kun jij het verzoek verwijderen uit je lijst. Nooit meer gedoe bij het afrekenen in een restaurant of café als je met meerdere mensen bent. Met Tikkie is het een fluitje van een cent!

Meer weten over de Tikkie betaalapp van ABN Amro N.V.? Check https://tikkie.me

Tikkie betaal app - snel betaalverzoeken sturen

Tikkie betaalapp – snel betaalverzoeken sturen

Delen

Vond jij deze tip nuttig? Deel ‘m gerust.