Ontsnap uit de dagelijkse sleur met deze foto-app

Dit keer heb ik een foto-app voor je, waarmee je even kunt ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Het is een gratis app waarmee je spontane momenten kunt vastleggen. Alleen bepaal jij niet zélf het geschikte moment…..

Update feb 2018:
de app heeft de naam gewijzigd van Room for Thought naar Pic Your Moment (PYM).

Het gaat om “Room for thought”. Een gratis app waarmee je dagelijks bijzondere fotomomentjes kunt vastleggen. Nu zijn er wel meer foto-apps, maar deze is bijzonder, want jij bent nl. niet degene die bepaald waar en wanneer je de foto gaat maken, dat doet de app voor je.

Hoe het werkt

Het werkt als volgt. Als je de app hebt geïnstalleerd en een account hebt aangemaakt, krijg je elke dag op een willekeurig moment een melding van de app dat het tijd is voor een ‘pic-moment’. De bedoeling is dat jij dan de app opent en dan een foto maakt van iets wat op dat moment gebeurt. Maar pas op, als je na het signaal de app opent, krijg je maar 10 seconden de gelegenheid om je positie te kiezen. Je ziet gedurende die 10 seconden een bewegend plaatje in de app, dat is je voorbereidingstijd, en komt het aftelmoment: 3, 2 1. Klik! En dan ligt het vast. Of de foto nu gelukt is of niet, dat kan de app niets schelen. Het is nu vereeuwigd en je kunt het niet meer ongedaan maken. Dat klinkt misschien streng, maar uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat dat tot hilarische beelden kan leiden.

Oeps! Foutje

Zo zat ik laatst te borrelen en ik kreeg een ‘pic-moment’. Dus ik tikte mijn vriendin aan en zij “het is tijd voor een foto” aan en ik opende de app. Zij wist hoe laat het was en pakte haar wijntje om mee te proosten om weer een bijzonder ‘momentje’ vast te leggen. Maar door de herrie in de kroeg, de snelheid van de app en het nadenken over hoe ik de camera moest houden voor deze selfie, had ik mijn vinger op de lens…..3, 2, 1 Klik! En toen hadden we een foto met een vinger voor de lens. Dit was het resultaat (de wijn en borrelnootjes en de boel gezelligheid moet je er zelf dus even bij fantaseren):

Foto maken met Room for Thought

Vinger voor de lens…oeps!

We lagen dubbel van het lachen! Normaal gesproken zou je deze foto verwijderen en een nieuwe maken, maar dat gaat in deze app dus niet. Bij elke foto kun je wel een beschrijving toevoegen (ook die kun je daarna niet meer veranderen!), dan kun je toelichten wat je op dat moment aan het doen was. Dus dat heb ik gedaan. Ik vind het leuk om daaraan herinnerd te worden. Het was een leuke avond.

Fotoboekje is snel besteld

De kiekjes die in Room for thought komen, zijn misschien niet de meest scherpe of mooie foto’s met de meest perfecte versie van jouw leven, maar who cares? Ik vind het een prachtige verzameling momenten uit het echte leven. En hoe leuk is het om er na een tijdje een boekje van te laten drukken (bij de HEMA € 16,50 incl. verzending) met al deze spontane beelden? Het is een soort jaaroverzicht met zeer uiteenlopende losse beelden, die je anders nooit in een boekje zou stoppen. Zo kun je nog eens terugkijken wat je in die periode allemaal gedaan hebt. En de beschrijving komt er dan ook bij te staan, dus dan weet je meteen weer wat je daar ook alweer aan het doen was.

 

Dus stap soms even uit de waan van de dag met Room for thought en leg een leuk, saai, ontroerend, suf, bijzonder, hilarisch, verdrietig en mooi moment vast in deze app. Wanneer beleef jij je eerste Room for thought momentje?

Interessant artikel?

Wat vond je van dit artikel? Helpt het je, of juist niet? Je kunt hieronder reageren. Natuurlijk mag je mijn tip ook delen via social media!

PS follow me on YouTube!

Tijdsurfen en structuur aanbrengen in je e-mailmappen

Abonneer je op mijn YouTube kanaal