Citytrip? Check deze gratis offline navigatie

Gratis app waarmee je offline kunt navigeren. Zonder internetverbinding dus!

Bekijk hier de video van 1:57 minuten of lees hieronder het script.

Leuk een citytrip! Maar wat zou het toch handig zijn als je kon navigeren op je smartphone zonder dat het je data kost? Je wilt offline kunnen zien waar je bent en hoever jouw volgende bestemming is én je wilt graag reisadvies, hoe je daar het beste kunt komen. Met de metro, bus of lopend bijvoorbeeld. Er is nu een gratis app die dat allemaal kan. En wel offline, dus zónder dat het jouw databundel opslokt! De app heet HERE We Go.

Hoe werkt het
Zoek de app op in de App store of Google Play en download ‘m. Open de app en maak een account aan. Vervolgens kun je aan de slag. Wat je als eerste doet is de kaart opzoeken van het land dat jij gaat bezoeken. In mijn geval was dat Engeland. Download de kaart van jouw bestemming (dat duurt even) en vervolgens kun je direct navigeren met die kaart. Maar….dat is nu nog niet online. In het hoofdmenu kun je de optie selecteren ‘gebruik offline’. This is where the magic happens.

Favoriete adressen programmeren
Wat echt heel handig is in deze app, is dat je favoriete adressen kunt aanmaken. Denk dan bijvoorbeeld aan je hotel of aan het vliegveld. In mijn geval heb ik ook nog de conferentielocatie toegevoegd waar ik twee dagen naar toe moest. Als je een echte planner bent, voeg je daar alle points of interest  die jij graag wilt bezoeken tijdens je bezoek. Wat mooi is aan deze app is dat je niet alleen de kaart met de route in beeld krijgt, het laat ook zien hoe ver de bestemming is van je huidige locatie en je kunt de route bekijken. Snel in en uitzoomen op de kaart is een fluitje van een cent in deze app.

Advies per vervoermiddel
Maar wat pas echt top is, is dat je in deze app ook kunt kiezen hoe je op jouw bestemming wilt komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor train, metro, bus of taxi. Of lopend natuurlijk. Ik koos in dit voorbeeld voor de metro en ik kreeg direct advies welke metrolijnen ik moest nemen en welke overstappen ik zou moeten maken. De app ‘loopt’ met je mee en geeft precies de positie weer waar je op dat moment bent. Dus ook als je per ongeluk de verkeerde richting in gaat (als  je in de verkeerde metro zit bijvoorbeeld) dan ziet de app waar jij bent, ook als je offline bent. Je kunt dus meteen checken of je de goede kant op gaat! Super handig. Ik heb de app niet continue op de achtergrond laten lopen, om te voorkomen dat mijn batterij leeg loopt, maar als ik van plek verander, gebruik ik deze app.

Eerst downloaden en even oefenen
Het kostte me even wat tijd om aan de interface van de app te wennen, maar nu ik het begrijp is het echt een geweldige app die onmisbaar is als je op reis gaat en je offline wilt navigeren van plek naar plek. Vergeet niet om de app voor je vertrek te downloaden, of in ieder geval als je een wifi-verbinding hebt. Zoals ik al eerder schreef, moet je de optie ‘gebruik offline’ selecteren om de app ook echt offline (dus zonder data verbruik in het buitenland) te kunnen gebruiken.

Download de app hier:
App Store
Google Play

Logo Here We Go

Logo ‘Here We Go’ app