Mijn verhaal

Mijn verhaal

Mijn naam is Janny Brusselers en ik ben sinds 2006 ondernemer. Hoewel ik nu als effectiviteitstrainer- en coach werk, ben ik mijn bedrijf al in 2006 gestart als freelance secretaresse. Ik ging fulltime aan de slag om directeuren en ondernemers te ondersteunen en hen veel werk uit handen te nemen. En met succes, want mijn bedrijf liep binnen een paar maanden als een trein!

Binnen no-time had ik genoeg klanten en opdrachten. Ik genoot van het leven als zelfstandige en werkte hard. Ik was ambitieus en maakte veel declarabele uren. Heel belangrijk! Maar dat ging ten koste van  mijn ‘vrije tijd’. Die gebruikte ik om bij te werken, e-mails te beantwoorden en zaken als administratie etc te doen. Ik kon nauwelijks ontspannen, stond altijd ‘aan’. Ik had het veel te druk! Na verloop van tijd begon er iets te knagen. Als ondernemersdochter weet ik écht wel wat hard werken is, maar op deze manier mezelf kapot werken, dat kon toch niet de bedoeling zijn?

Het maffe van het verhaal is dat effectief werken en structuren aanbrengen als een rode draad door mijn leven loopt. Altijd bezig met hoe ik zaken op een andere manier, slimmer en sneller af kan maken, zodat ik meer werk kon verzetten. Mijn doel was om daarmee meer ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling te creëren, maar het tegenovergestelde gebeurde: ik krijg juist méér werk…Dit was niet wat ik wilde. En dit zag ik ook bij mijn klanten. Ondernemers die dag- en nacht werkten, altijd in de weer waren voor hun bedrijf en steeds ‘een tandje bij zetten’. Veel stress dus, maar met weinig positieve effecten. Van groei was nauwelijks sprake, eerder van roofbouw.

Ik las het boek ‘Organiseren van binnen naar buiten’ van Julie Morgenstern en ontdekte dat ik van mijn vaardigheden voor orde, structuur en overzicht creëren mijn werk kon maken. Ik verdiepte me er verder in en las talloze boeken over productiviteit, stress, effectiviteit, timemanagement, efficiency en lifehacking. David Allen, Stephen R. Covey, Brian Tracy, Ben Tiggelaar, Leo Babauta om er maar wat te noemen. Ik leerde verschillende manieren hoe je je werk anders kunt organiseren en je tijd en aandacht beter kunt benutten en vooral hoe je deze methodes kunt laten aansluiten bij een ander. Want er is geen ‘one-site-fits-all’.

Ik besloot verder te investeren in mezelf. Naast de opleiding tot Sr. Professional Organizer volgde ik ook allerlei andere trainingen, workshops en cursussen op het gebied van ondernemerschap, marketing, social media en persoonlijke ontwikkeling. Recent ben ik opgeleid tot ACT-trainer (Acceptance en Commitment Therapy) . En nu help ik andere ondernemers die vastlopen in de waan van de dag met mijn methode om hun tijd, taken en tools (techniek) anders te organiseren en meer ruimte te creëren voor persoonlijke ontwikkeling en de groei van hun bedrijf. Meer bereiken met minder moeite.

Met een praktische blik kijk ik naar jouw ineffectieve werkgewoontes, maar ook naar de oorzaken, omdat ik er van overtuigd ben dat je alleen dan tot blijvend resultaat kunt komen. En daar hoort een stuk begeleiding bij. Geen onpersoonlijke online training of coaching, maar live werksessies en trainingen om echt bij de kern te komen. Want het is net als bij afvallen; als je alleen de buitenkant aanpakt, heb je op korte termijn veel effect, maar op de lange termijn zul je weer in oude patronen vervallen en weer verstrikt raakt in de waan van de dag. De ondernemers die jou al voor gingen zijn heel tevreden met de resultaten. Lees hier over hun ervaringen.

Ik ontmoet regelmatig andere ondernemers tijdens gezellige netwerkactiviteiten. Zo ben ik o.a. lid van ondernemersvereniging GOC Veghel, een kleinschalige ondernemersvereniging waarbij vooral de mens áchter de ondernemer centraal staat.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn lief, mijn familie en vrienden. Ik kan genieten van een feestje en veel gezelligheid, maar een rustig avondje thuis is ook heerlijk. Ik barst van de ideeën, praat vrij snel en ik zit vol energie. Specifieke hobby’s heb ik niet, maar ik leer wel graag nieuwe dingen uit; een instrument leren spelen, haken, zelf kleding maken, golfen, klussen in huis en mijn nieuwste project van 2022: 800 km wandelen naar Santiago! Van nieuwe dingen ontdekken of maken word ik blij. En spontane acties, zoals een paar dagen New York, ik hou ervan :-). Na een yin-yogales voel ik me helemaal ‘zen’ en regelmatig trek ik mijn hardloopschoenen aan (beetje conditie kan geen kwaad).