Mijn verhaal

Mijn verhaal

Mijn naam is Janny Brusselers en ik ben sinds 2006 ondernemer. Hoewel ik nu als effectiviteitstrainer werk, ben ik mijn bedrijf al in 2006 gestart als freelance secretaresse. Ik ging fulltime aan de slag om directeuren en ondernemers te ondersteunen en hen veel werk uit handen te nemen. En met succes, want mijn bedrijf liep binnen een paar maanden als een trein!

Binnen no-time had ik genoeg klanten en opdrachten. Ik genoot van het leven als zelfstandige en werkte hard. Ik was ambitieus en maakte veel declarabele uren. Heel belangrijk! Maar dat ging ten koste van  mijn ‘vrije tijd’. Die gebruikte ik om bij te werken, e-mails te beantwoorden en zaken als administratie etc te doen. Ik kon nauwelijks ontspannen, stond altijd ‘aan’. Ik had het veel te druk! Na verloop van tijd begon er iets te knagen. Als ondernemersdochter weet ik écht wel wat hard werken is, maar op deze manier mezelf kapot werken, dat kon toch niet de bedoeling zijn?

Het maffe van het verhaal is dat effectief werken en structuren aanbrengen als een rode draad door mijn leven loopt. Altijd bezig met hoe ik zaken op een andere manier, slimmer en sneller af kan maken, zodat ik meer werk kon verzetten. Mijn doel was om daarmee meer ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling te creëren, maar het tegenovergestelde gebeurde: ik krijg juist méér werk…Dit was niet wat ik wilde. En dit zag ik ook bij mijn klanten. Ondernemers die dag- en nacht werkten, altijd in de weer waren voor hun bedrijf en steeds ‘een tandje bij zetten’. Veel stress dus, maar met weinig positieve effecten. Van groei was nauwelijks sprake, eerder van roofbouw.

Ik las het boek ‘Organiseren van binnen naar buiten’ van Julie Morgenstern en ontdekte dat ik van mijn vaardigheden voor orde, structuur en overzicht creëren mijn werk kon maken. Ik verdiepte me er verder in en las talloze boeken over productiviteit, stress, effectiviteit, timemanagement, efficiency en lifehacking. David Allen, Stephen R. Covey, Brian Tracy, Ben Tiggelaar, Leo Babauta om er maar wat te noemen. Ik leerde verschillende manieren hoe je je werk anders kunt organiseren en je tijd en aandacht beter kunt benutten. En dat het een vak is om anderen hierbij te helpen: Professional Organizer (heel Amerikaans, dat wel). Wow, dat voelde nog eens als thuiskomen! Dit was precies wat ik wilde: anderen helpen om zélf met meer effect productief te zijn, i.p.v. als secretaresse werken.

Ik besloot te investeren in mezelf. Naast de opleiding tot Sr. Professional Organizer volgde ik ook allerlei andere trainingen, workshops en cursussen op het gebied van ondernemerschap, marketing, social media en persoonlijke ontwikkeling. En nu help ik andere ondernemers die vastlopen in de waan van de dag met mijn methode om hun tijd, taken en techniek anders te organiseren en meer ruimte te creëren voor persoonlijke ontwikkeling en de groei van hun bedrijf. Meer bereiken met minder moeite. Professional organizer zijn is een dankbaar beroep, het geeft me super veel voldoening!

‘I walk the talk’, zoals dat zo mooi heet. Ik weet waar jij elke dag mee worstelt, dus laat mij je helpen. Met een praktische blik kijk ik naar jouw ineffectieve werkgewoontes, maar ook naar de oorzaken, omdat ik er van overtuigd ben dat je alleen dan tot blijvend resultaat kunt komen. En daar hoort een stuk begeleiding bij. Geen onpersoonlijke online training, maar live werksessies en trainingen om echt bij de kern te komen. Want het is net als bij afvallen; als je alleen de buitenkant aanpakt, heb je op korte termijn veel effect, maar op de lange termijn zul je weer in oude patronen vervallen en weer verstrikt raakt in de waan van de dag. De ondernemers die jou al voor gingen zijn heel tevreden met de resultaten. Lees hier over hun ervaringen.

Ik ontmoet regelmatig andere ondernemers tijdens gezellige netwerkactiviteiten. Zo ben ik o.a. voorzitter bij ondernemersvereniging GOC Veghel, een kleinschalige ondernemersvereniging waarbij vooral de mens áchter de ondernemer centraal staat en ben ik bestuurslid bij stichting Bijeen, een in 2018 opgerichte ondernemersclub uit de regio Meierijstad, St. Michielsgestel, Boxtel en Den Dungen die elke twee weken samenkomen voor een netwerkontbijt.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mij lief, mijn familie en vrienden. Ik kan genieten van een feestje en veel gezelligheid, maar rustig avondje Netflix of naar de film vind ik op zijn tijd ook heerlijk. Anderen vinden mij soms druk, ik noem het liever enthousiast ;-). Ik praat vrij snel en ik zit vol energie. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan om nieuwe dingen te leren zoals golfen en kickboksen.