Evernote als extern digitaal geheugen

Ken je Evernote? Ik gebruik het als mijn externe digitale geheugen. 

Bekijk hier de video, of lees het script:

Evernote is een tool die ik dagelijks gebruik. Het is mijn externe digitale geheugen. Het onthoudt alles voor me. Notities, websites, audio-opnames, zelfs foto’s of filmopnames,  je kunt er alles in opslaan, maar vooral ook weer terugvinden! Je bepaalt natuurlijk zelf welke gegevens je erin wilt bewaren, maar ik vind het een hele fijne manier om zowel op mijn telefoon, tablet en laptop zaken terug te kunnen vinden die ik in Evernote heb aangemaakt of bewaard. Het is geschikt voor Windows en Apple.

Of je er nu je verzekeringspapieren in bewaart, verslagen of een agenda voor een vergadering, je ‘brainwaves’, recepten, leuke kadotips of een lijst met interessante boeken, het kan allemaal in met deze fijne app. Het mooie aan Evernote is dat je nauwelijks of geen structuur nodig hebt om het te gebruiken. Het zoeken en terugvinden van jouw opgeslagen items gaat namelijk heel erg makkelijk. Want als je gebruik maakt van ’tags’, dat zijn zijn kleine woordjes die je toevoegt aan het document, kun je alles terugvinden.

Toolboxtip
Dit is heel in het kort wat Evernote voor je kan doen, maar het kent echt vele mogelijkheden. Je kunt er zoveel structuur in aanbrengen als je wilt, maar het hoeft niet. Je kunt het ook zonder structuur gebruiken, als je maar de goede tags gebruikt. Wat ook fijn is dat het eigen e-mail adres heeft, wat betekent dat je documenten makkelijk kunt mailen naar je Evernote-account. Er zijn ook allerlei toepassingen verkrijgbaar die je kunt toevoegen aan bijv. je webbrowser zodat je met één druk op de knop een item kunt toevoegen aan Evernote.

Je hoort al, de mogelijkheden zijn eindeloos en het gaat voor nu te ver om er in deze video alles over te vertellen, want er is zo veel! Heb je nog niet eerder gewerkt met Evernote, dan raad ik je aan om een gratis account aan te maken en het te gaan gebruiken.