E-mail verstoring als je onderweg bent

Tja, herken je dat? Je bent onderweg naar een afspraak en je bent iets te vroeg. Die paar minuten die je nog over hebt, wil je effectief benutten, dus besluit je om ‘even’ je e-mail te checken. Fout!

Bekijk hier de video van slechts 1:44 minuten of lees hieronder het script.

Ik deed het ook afgelopen week. Maar wat had ik achteraf een spijt. Ik was ruim op tijd voor een belangrijke afspraak. Tijdens een lekkere lunch en een kopje thee nam ik de tijd om me voor te bereiden. Ik was ruim op tijd klaar voor het gesprek. Ik had nog zo’n 10 minuten over voordat ik naar binnen zou gaan en ik had ervoor kunnen kiezen om even een momentje niets te doen. Maar dat deed ik niet…..ik opende ik achteloos mijn e-mailprogramma op mijn iPad. Het leek me handig om ‘even’ te kijken wat er was binnengekomen en ‘snel’ mijn e-mails af te werken.

Geen goede zet

Dat bleek niet zo’n goede zet. Er zat namelijk een vervelend berichtje tussen. Zo’n mailtje waarvan je denkt ‘bah’. Geen paniek of zo, maar gewoon een mailtje dat je niet zo 1 2 3 kunt afwerken en waar een hoop werk van komt waar je niet op had gerekend.

Radars in je hoofd

De radars in mijn hoofd gingen direct draaien bij het lezen van dat bericht, maar dat wilde ik helemaal niet! Ik stond op het punt om een belangrijk gesprek in te gaan. Dáár wilde mijn energie en aandacht voor vasthouden. ‘Waarom heb ik nou die mail geopend?’ Ik baalde ervan.

Bewijs

Gelukkig kon ik het na enkele minuten toch naast me neer leggen en me concentreren op mijn afspraak. Maar het was voor mij weer eens het bewijs dat je niet te pas en te onpas je e-mail moet openen als je ‘even’ wat tijd hebt. Iets dat ik al lang wist, maar blijkbaar even was vergeten.

Check je e-mail met aandacht

Wil je je e-mail checken? Bepaal dan voordat je dat doet eerst of je op dat moment tijd en energie hebt om er mee aan de slag te gaan. Zo niet, dan kun je er beter even mee wachten.

Email_Valkuil

E-mail: een valkuil waar je voor moet waken