Vakantie? Zet je afwezigheidsassitent aan en je e-mail op je mobiel uit!

Hoe schrijf je een goede afwezigheidsassistent en hoe zet je je e-mail uit op je mobiele telefoon als je op vakantie gaat? Ik deel een paar tips met je.

Het is weer zover: de zomerperiode is aangebroken. Dat betekent dat je afwezigheidsmelding weer opgefrist mag worden met de juiste data en informatie. Kittie Spierings, een collega ondernemer van tekstbureau RoestvrijTaal schreef dit artikel over hoe je een goede afwezigheidsmelding schrijft. Daar kun je direct mee aan de slag!

En eenmaal op vakantie, wil je graag je e-mail loslaten, maar oh, oh, oh wat is dat lastig! We zijn het zó gewend om altijd en overal te kunnen mailen. Kun jij je e-mail echt loslaten als je vrij bent? Durf jij zonder zorgen je telefoon links te laten liggen of heb je dan toch de neiging om af en toe je e-mail te checken als je aan het zwembad ligt? De verleiding is vaak heel groot om ‘even’ te kijken, gewoon omdat we nieuwsgierig zijn en niets willen missen. En om het goed te praten, maken we onszelf wijs dat we anderen misschien wel kunnen helpen als we kort reageren, zelfs als we vrij zijn. Want zeg nou zelf, dat is een kleine moeite….toch?

Maar je bent op vakantie, lieve ondernemer! Het is tijd om even de boel de boel te laten en om afstand te nemen van je werk. Lastig? Ja, voor veel ondernemers wel, merk ik in mijn praktijk. Maar toch is mijn advies aan jou om de touwtjes wat te laten vieren. Je hebt het nodig om af te schakelen en weer op te laden na een periode van hard werken. Even helemaal los komen van je bedrijf is goed en gezond. Je krijgt rust en vaak ontstaat er dan ruimte voor nieuwe ideeën en inspiratie. En dat klinkt dan weer wél aantrekkelijk…of niet?!

Mijn advies aan jou is om je e-mail uit te zetten als je op vakantie gaat. In deze video geef ik je uitleg over hoe je jouw e-mail uit kunt zetten op je iPhone, zodat je niet in de verleiding komt zodra er een rood ‘badge-app-symbool’ op je mobiel verschijnt. Want die (irritante) aanduiding kunnen we vaak maar moeilijk negeren als ons oog er eenmaal op is gevallen. Je kunt het natuurlijk ook rigoureus aanpakken en je e-mail volledig verwijderen van je mobiel, maar dan moet je bij terugkomst weer alles opnieuw instellen. Er is een simpelere oplossing!

Instructies

Volg deze instructies om je e-mail uit te zetten op je telefoon (iPhone), zodat je geen e-mails meer ontvangt:

  • Ga naar Instellingen
  • Klik op E-mail
  • Klik op Account
  • Selecteer de gewenste account(s) en vink UIT.

Je ontvangt nu geen nieuwe e-mails meer op je mobiel, zonder dat je je e-mail van je mobiel hebt verwijderd. Je hebt het nu gewoon even ‘on hold’ gezet totdat je het weer aanvinkt. Eenmaal terug op kantoor, zet je je e-mail weer aan door dezelfde procedure te volgen, maar dan het account weer AAN te vinken. Maar zover is het nog niet, eerst ga je genieten van jouw vakantie. Ik wens je een fijne en ontspannen zomer toe!

E-mail uitzetten als je op vakantie gaat

Zet je e-mail op je mobiel uit als je op vakantie gaat.

Delen

Vond jij deze tip nuttig? Deel ‘m gerust.