Braintoss: herinner jezelf met spraak, foto of tekst-berichten

** update 18/07/2018: Braintoss werkt óók op Android-toestellen!**

Ken je dat? Zit je net lekker te chillen, of ben je bezig met een ingewikkelde taak, schiet er ineens iets te binnen dat je absoluut niet mag vergeten. Je wilt het ergens noteren… Braintoss is jouw oplossing.

Braintoss

Braintoss is een app voor iPhone (ik geef je ook een Android-alternatief) waarmee jij herinneringen kunt sturen aan jezelf, zodat deze in jouw inbox belanden en jij ze niet meer kunt vergeten. Je stuurt dus eenvoudig via Braintoss een e-mail naar jezelf, zónder je e-mailprogramma te gebruiken én in slechts 2 klikken. Super easy!

Kleine investering, groot gemak

Als je deze app download -die overigens niet gratis is- (de investering is klein € 2,29 en het gemak groot) helpt Braintoss je herinneren aan dingen die je nog moet doen, in twee simpele stappen. Handig, vooral als je op vakantie bent en je niet zit te wachten om die bulk e-mails te zien die tijdens jouw afwezigheid jouw inbox hebben gebombardeerd.

Hoe werkt het?

Koop en download de app en koppel deze aan jouw e-mailadres. Open vervolgens de app, dan heb je drie opties om jezelf een herinnering te sturen, nl. audio, foto of tekst:

  1. Audio: stuur jezelf een ingesproken bericht. Je ontvangt een audiobericht in je inbox
  2. Foto: maak een foto van waaraan jij jezelf wilt herinneren. Er zal een mailtje in je inbox komen met deze afbeelding
  3. Tekst: typ de tekst en je ontvangt deze in je inbox.

In twee clicks:

Click 1: Kies jouw type bericht, spreek in/maak foto/typ tekst

Click 2: Druk op ‘Send’ om jouw herinnering naar jezelf te e-mailen, zodat jouw hoofd weer leeg is.

Oók voor Android

Anders dan weergegeven in het filmpje, werkt Braintoss óók als je een Android-toestel hebt. Het alternatief dat ik in het filmpje noem, kun je dus vergeten 🙂

Ik hoop dat deze tip nuttig voor je was en dat jij kunt genieten van een ontspannen, welverdiende, zonnige en vooral e-mailloze vakantie!