Automatiseer je e-mail en bespaar veel tijd met een autoresponder

Hoe je tijd bespaart met een autoresponder

Bekijk hier de video van 2:12 minuten of lees het script hieronder.

Ben jij ondernemer en verstuur jij wel eens een nieuwsbrief, maar doe je dat nog steeds vanuit jouw reguliere e-mail programma zoals Gmail of Outlook? Je kunt super veel tijd besparen als je dat doet met een z.g. autoresponder. 

Verschillende soorten

Ik werk zelf met Autorespond (dat is een Nederlandstalig programma), maar ik werk ook met Mailchimp. Er zijn ook nog allerlei andere programma’s/online software zoals Aweber, Infusionsoft, Active Campaign, Get Response, allerlei online pakketten die je kunnen helpen om je e-mails geautomatiseerd te laten versturen want daarmee ga je echt veel tijd besparen.  

Voordelen

  • Het voordeel van een autoresponder is ook dat je e-mails van te voren kunt inplannen.  Allemaal geautomatiseerd. Je richt het één keer in en daarna doet het systeem de rest voor je.
  • Wat je met een autoresponder ook kan doen, is statistieken bekijken. Als je bijvoorbeeld een nieuwsbrief verstuurd, dan kun je zien of de e-mails geopend worden en of er wordt geklikt op links die jij erin hebt gezet. Allerlei belangrijke informatie kun je daar uit filteren dat jou kan helpen om jouw e-mail marketing verder te optimaliseren.
  • Met een autoresponder kun je ook een hele professionele nieuwsbrief maken die past bij jouw huisstijl, bij jouw logo en hoe jij jezelf neer wilt zetten. Welke software je daarvoor moet kiezen is aan jou. Ik werk met Autorespond en met Mailchimp, ik vind dat zelf prettige programma’s maar ook de andere programma’s hebben in de basis allemaal min of meer dezelfde functionaliteiten.

Verschillen

Er is wel een verschil; je hebt gratis versies en betaalde versies. Daar zit uiteraard ook verschil in functionaliteiten in, dus let daar goed op voordat je aan de slag gaat.

Vragen

Mij kun je vragen stellen over het gebruik van Autorespond en over Mailchimp. Mocht ik jouw vraag niet kunnen beantwoorden, dan heb ik vast en zeker iemand in mijn netwerk zitten die jouw vraag wél kan beantwoorden. Dus…start vandaag nog met tijd besparen en ga aan de slag met een autoresponder. Het gaat je heel veel opleveren!

Kortom, met autorespond-software:

  • Bespaar je veel tijd;
  • Kun je e-mails van te voren inplannen;
  • Maak je een professionele nieuwsbrief;
  • Kun je effect van je mailing monitoren en gebruiken om je e-mailmarketingresultaten te verbeteren.
Toolbox-Tip

Toolbox-Tip