Meer overzicht in je agenda met WeekCal

Heb jij ook moeite om overzicht te krijgen van jouw weekplanning als je je agenda bekijkt op je iPhone of iPad met de standaard app van Apple? Ik heb een goed alternatief voor je!

Bekijk hier de video van 1:56 minuten of lees hieronder het script.

Voor een goed weekoverzicht in mijn agenda, gebruik ik Week Cal (te vinden in de app store via deze link). De app kost eenmalig € 1,99. Een echte aanrader als je fan bent van het weekoverzicht zoals je ze kent uit schoolagenda’s.

In één oogopslag

Aan de linkerhelft van je scherm zie je maandag, dinsdag en woensdag en op de rechterhelft donderdag vrijdag en het weekend. Je slaat je agenda open en je hebt direct een duidelijk overzicht over de hele week, zonder dat je veel hoeft te scrollen (alleen als je agenda bomvol zit, dan verschijnt rechtsonder die dag een rode pijl naar beneden). De standaard agenda app van iPhone laat de afspraken onder elkaar zien, als in een lijstje. Je ziet dan dus alle afspraken, maar er is dan geen goed weekoverzicht. Met de app Week Cal heb je dat wel, in één oogopslag.

Andere weergaves mogelijk

Maar natuurlijk kent ook WeekCal de andere weergaves zoals je al gewend was van je iPhone of iPad. Dus heb je de app aangeschaft en moet je toch even wennen aan de andere indeling van jouw afspraken, dan kun je heel makkelijk wisselen van weergave, links onder in het scherm.

Uitleg van de 7 weergave opties in Week Cal:

  • Lijst – alle afspraken per dag onder elkaar, zoals in een lijstje.
  • Dag – geeft alle afspraken op een dag weer. Deze worden van elkaar gescheiden door een grijze balk om het overzicht te bewaren.
  • Agenda – deze weergave is de ‘boek-weergave’, zoals de schoolagenda van vroeger. De week begint linksboven op maandag en de week eindigt rechtsonder op zondag. Dit vind ik de beste weergave, met het duidelijkste overzicht van jouw week op een klein scherm als dat van een telefoon, en dan zonder dat je hoeft te scrollen. Elke dag is volledig zichtbaar (mits je een drukke dag hebt vol afspraken, dan verschijnt er rechtsonder bij die dag een rode pijl)
Week Cal Agendagweergave 3 Agenda

Weergave type “Agenda” in Week Cal: alles in één oogopslag

  • Week – Dit geeft een overzicht van afspraken naast elkaar, van maandag t/m zondag van links naar rechts. Met deze weergave is scrollen noodzakelijk.
  • Mini Maand – een maandoverzicht, maar wel een waarin je de afspraken nog kunt zien en lezen.
  • Maand – Aan de bovenkant van je scherm zie je de data waarin met bolletjes wordt aangegeven of je een afspraak hebt die dag of niet. Aan de onderkant van je iPhone scherm zie je dan om welke afspraken het gaat. Lijkt op de minimaand.
  • Jaar – Alle maanden op een rijtje, waarin ook met bolletjes wordt aangegeven dat er op die dag iets in jouw agenda staat.

Andere opties

Dit zijn ‘slechts’ de weergave opties. Week Cal kent nog veel meer opties (zoals het inlezen van Nationale feestdagen etc), maar dat is teveel voor één filmpje.

Installeren

Het installeren van de app is niet moeilijk, maar zorg dat wel voor een backup van je telefoon voordat je start met downloaden….just to be safe! Na installatie herkent de app jouw agenda vanzelf en kun je direct aan de slag. Succes!

Week Cal agendaweergave

Meer overzicht in je iPhone agenda met Week Cal